Blogs in het zonnetje zetten *1

image_pdfimage_print

Vandaag zet ik een aantal blogs in het zonnetje, maar niet zomaar een paar blogs. Deze blogs hebben allemaal iets gemeen. De mama,s die hier schrijven hebben allemaal te maken gehad met het overlijden van een kindje. Ik ben namelijk niet de enige mama waarvan haar kindje niet meer leeft. En ik vind dar er veel meer geschreven mag worden over dit onderwerp. Het lijkt onder vele mensen zo,n angst te zitten om met ons om te gaan, maar wij zijn niet eng. We hebben iets heel bijzonders moeten laten gaan. Wij vinden het vaak niet erg om erover te praten/schrijven. Omdat wij trots zijn op ons prachtige kindje.

Nathalie schrijft op My life blogs. Ze kreeg een prachtige dochter Juultje, maar helaas mocht ze haar oogjes nooit open doen en opgroeien in een warm gezin. Ze schrijft prachtige teksten en is schrijfster van het boek “Lieve Juul” Ze is van plan een online platform van haar blog te maken en ik ga samen met haar huiskamerbijeenkomsten organiseren voor ouders van overleden kinderen. Inmiddels is ze opnieuw moeder geworden van een lief klein zusje van Juultje. Ze hebben haar de naam Puk gegeven.
DSC_0029


Bij de mama van Lina ontdekte ik ineens een tweede blog. Op haar eerste blog schrijft ze over haar dochter Lina die op 21 mei 2014 stil geboren werd. Haar andere blog daar heeft ze haar zwangerschap bijgehouden van haar wondertje Lucie het zusje van Lina. En zwangerschap na het overlijden van een kindje is erg spannend, want het is tenslotte al eens mis gegaan. Gaat het dit keer wel goed. Gelukkig wel, en daar kunnen vele onzichtbare mama,s hoop uit putten.


Kimberly is de mama van Elara dappere dodo. Haar kleine vechtertje is een paar maanden na Daan overleden. Ze schreef al die tijd over haar Elara die een zeldzame ziekte had. Nu schrijft ze niet over Elara maar naar Elara. Want ook deze mama wilt door haar naam te noemen ervoor zorgen dat iedereen haar kent. Momenteel zet ze zich in voor Clini Clowns en heeft ze voor de derde keer een mamaswap opgezet. Ze blijft maar in beweging uit naam van haar kleine meid.
header2016


Het Allermooiste is de blog van Anja die over haar prachtige zoon Boris schrijft. Deze blog staat echt helemaal in het teken van Boris en daarom heeft ze ook besloten dat niemand op de blog zelf kan reageren. Een mooi idee, maar hoe kan je dan wel laten weten wat je van haar schrijven vind of dat je een stukje herkend. Ze heeft ook een eigen Facebook pagina (die is terug te vinden op haar blog) waar je wel kan reageren. Boris is stil geboren.


Kelly is de naam achter de blog mama van een foto. Op 14-08-2014 werd ze mama van hun eerste kindje, een meisje. Een paar dagen eerder was in haar buik het hartje al gestopt met kloppen. Een paar dagen na de bevalling is ze gaan schrijven om de dagen door te komen.


Ken jij nog een mooie blog van een mama of natuurlijk papa met een overleden kindje?
Je mag hem in de comments zetten…

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Blogs in het zonnetje zetten *1

  1. Hoi Debbie, een wat oudere blog maar daarom niet minder belangrijk;
    http://Www.onzichtbaremoeder.nl hun eerste kindje Nienke was stil geboren tijdens de bevalling. Haar moeder schrijft in dagboekstijl over het eerste jaar na het verlies en daarna. Heel helder en herkenbaar geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge