Mijn favo series van Januari

image_pdfimage_print

Ik ben steeds meer series aan het ontdekken via Netflix. Ben echt verslaafd geraakt hieraan. Iedere keer vind ik weer een leuke serie, alleen het nadeel is dat als je het seizoen uit hebt je enorm in spanning aan het afwachten bent hoe het gaat aflopen. Komt er een nieuw seizoen en wanneer dan… Een aantal series nu dus uitgekeken en wil heel graag een vervolg ervan zien.

Hemlock Grove
hemlock-grove__130615000810
Hemlock Grove begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en de bewoners hebben enkele verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit de White Tower, een biotechnologisch onderzoekscentrum gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken dan weer de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. Tenslotte is er ook Roman Godfrey, de arrogante en sociopathische Godfrey-erfgenaam, wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze de dader zelf moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en beginnen samen te werken.

Wat ik er van vond:

Het was even aftasten naar deze serie, maar al snel raakte ik verslaafd aan deze serie. Ik hou wel van mysterieuze series en dit is er zeker weer eentje. Vanaf het begin had ik al een vermoedde wie de moorden op zich geweten had, toch werd ik steeds weer even van mijn pad afgeleid of ik het goed had. Aan het einde van de serie bleek ik het goed te hebben. Toch was het niet zo dat het echt voorspelbaar was. Ik hou ervan.

The 4400
The_4400
In de afgelopen eeuw zijn duizenden mensen vermist geraakt. Plotseling en onverklaarbaar keren 4400 vermiste personen allemaal tegelijk terug; en ze zijn niets veranderd. Niet wetend wat deze ingrijpende gebeurtenis betekent, onderzoekt de overheid de 4400 mensen om erachter te komen waar ze zijn geweest en waarom ze zijn teruggekeerd. Het wordt al gauw duidelijk dat hun aanwezigheid de mensheid zal veranderen op een manier die niemand ooit had kunnen voorzien.

Wat ik er van vond:

Vier seizoenen lang heb ik genoten van deze serie, wat jammer dat ik hem uitgekeken heb.

Top of the lake
Top_of_the_Lake_title_card
De twaalfjarige Tui Mitcham wordt in het Nieuw-Zeelandse bergdorpje Laketop uit het meer gered na een vermoedelijke zelfmoordpoging. Er wordt ontdekt dat ze vijf maanden zwanger is maar wil of kan er geen uitleg over geven. De Australische politievrouw Robin Griffin is op bezoek bij haar zieke moeder, die eveneens in het dorp woont. Het meisje verdwijnt en Griffin start een onderzoek. Zij krijgt weinig medewerking van haar mannelijke collega’s en ook niet van Tui’s vader Matt Mitcham, een lokale crimineel. Hij is woest wanneer een stuk land, waar hij interesse in had, verkocht werd aan een groep vrouwen, onder leiding van goeroe GJ.

Wat ik er van vond:

Weer zo,n mooie serie, een echte aanrader als je het mij vraagt. Dus gewoon zelf gaan kijken…

Hebben jullie nog leuke series ontdekt via Netflix?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Mijn favo series van Januari

  1. Ik hou helemaal niet van series en kan me ook niet voorstellen dat mensen dagen achter elkaar niks doen dan alleen maar naar series kijken. Is dat niet een beetje een leeg leven? Waarom pak je niet een studie op? Je wilt zo graag een boek schrijven dus ligt het voor de hand dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je hebt talent om gedachtes op papier te zetten dus waarom niet investeren in goed Nederlands taalgebruik. Jij kunt vast meer dan je zelf denkt. Groet van Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge