Cordaid Memisa

image_pdfimage_print

Een tijdje terug was er een programma op tv over zwangerschappen, het verschil van in Nederland en in ontwikkelingslanden. Wat gaat dat anders zeg. Hier in Nederland kan er al zoveel mis gaan tijdens een bevalling, maar hier hebben we zoveel medische hulp dat het vaak wel goed gaat. Zelfs kindjes die te vroeg geboren zijn, kunnen het vaak nog overleven. Dat is wel anders in een land die deze zorg niet heeft. Maar niet alleen de kindjes lopen gevaar, maar juist ook de moeders die aan het bevallen zijn. Elke 2 minuten sterft er ergens op de wereld een moeder tijdens de zwangerschap of bevalling. En dat vaak nog onnodig ook, maar als er geen goede medische zorg is snap je dat vast wel.

Cordaid Memisa zet zich in tegen sterfte van moeders en kinderen tijdens de zwangerschap/bevalling.

1 Betere en goed bereikbare medische posten

2 Meer goed opgeleide verloskundigen

3 Betere en meer medische apparatuur en hulpmiddelen

4 Meer voorlichting en informatie over gezondheid, seksualiteit, familieplanning en zwangerschappen

Maar daar is geld voor nodig, en nu kan jij ze steunen. Daar heb ik een leuke manier op verzonnen om mijn baby van het jaar 2014 te laten worden. Ik vind dat mijn kleine man dat wel verdiend, en door een stem van jullie geef je ook een kleine bijdrage aan dit mooie doel.

Dus stem nu op onze Daan
IMG_192842001259150

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

3 thoughts on “Cordaid Memisa

  1. Ik heb ook lang zitten twijfelen of ik mee zou doen, toch niet gedaan omdat ik mensen niet wil ‘dwingen’ om een bijdrage te doen.. Zie t op zich niet als dwingen hoor, maar toch. Weet niet hoe ik het uit moet leggen….
    Nicole onlangs geplaatst…Een slaap- en eetritmeMy Profile

    1. Ik snap je wel, maar denk alleen dat je mensen gewoon aan het denken zet door zo,n actie. En willen ze echt niets geven hieraan stemmen ze toch niet.
      Normaal zou ik ook niet zo snel iets geven aan zo,n doel, niet omdat ik het geen goed doel vind maar kan me geld ook beter gebruiken. Vond het nu wel leuk om Daan beetje in de aandacht te zetten hihi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge