Dankbaarheid Juni

image_pdfimage_print

De maand juli is alweer gestart en ik wil even terug kijken op de afgelopen maand over de dingen waar ik dankbaar voor was in de maand juni. Dit is iets wat ik vaak wel wat moeilijk vind om de positieve dingen te halen, in al het negatieve wat ik juist vooral onthoud. Maar op het moment dat je er echt voor gaat zitten om op te schrijven waar je dankbaar voor bent, merk je ineens hoeveel positieve dingen er eigenlijk gewoon zijn. En dat ik mij daar wat meer aan mag gaan herinneren dan alleen het negatieve te onthouden. Daarom heb ik besloten om een poging te doen om elke maand in mijn journal terug te kijken op de maand en te schrijven waar ik allemaal dankbaar voor geweest ben geweest. En wat leek het me leuk om dit door te voeren hier op mijn blog.

Lees je mee waar ik dankbaar voor was in juni.

  • Een verassend gesprek op school over Max wat er volgend schooljaar gaat gebeuren. Gaat hij naar groep 2 of toch nog niet. Aan zijn leeftijd zou hij gewoon naar groep 2 gaan, maar hij heeft erg veel moeite met de taal. Dus eigenlijk hadden wij als ouders er al op ingesteld dat hij in groep 1 zou blijven zitten. En dat was goed geweest voor ons. Alleen het gesprek verliep anders dan gedacht. Hij blijft eerst wel in groep 1, maar met het aanbod van groep 2 tot de herfstvakantie. Gaat dat goed dan wordt het groep 2. Het enige wat dan veranderd is dat de vrijdagochtend erbij komt, aangezien groep 1 en 2 volgend schooljaar weer samen gevoegd worden.
  • Dat ik na jaren weer terug kan naar de begeleiding die ik jaren eerder al had. Ik heb altijd gevoeld er niet klaar te zijn daar, maar ik had geen keuze om ermee te stoppen. En nu ben ik na jaren weer terug begonnen. Het wordt een traject van 8 individuele sessies (waarvan ik er nu eentje gehad heb) en 5 workshops (waar ik er al eentje van heb gehad, en morgen mijn tweede heb)
  • Voor de plek (zolder) waar ik nu wat vaker weer zit. We hebben hem opgeruimd en veranderd, het is nog niet helemaal af. Maar zoveel fijner, zodat ik hier wat meer mijn ME TIME momentjes kan creëren. En dus zonder te storen lekker kan schrijven.
  • De fotoshoot waar ik voor gevraagd werd, voor een vriendinnetje van Max die drie werd.
  • De fijne knuffels van de begeleidster waar ik terug bij ben.
  • Bij een vriendin geweest, die mij mee nam naar haar pony en veulen. Dit soort dingen doe ik amper als Max naar school is. Normaal ben ik thuis te vinden, of als het nodig is even de stad in. Maar verder kom ik eigenlijk niet.
  • Het weer meer schrijven in mijn journal
  • Zien hoeveel er eigenlijk positief is als je het gaat opschrijven.
  • Dat er een hele lieve bekende (die ik op Mirre leerde kennen) ook morgen bij de workshop is.

En zo heb ik gewoon negen positieve momenten kunnen opschrijven over de afgelopen maand. Dat zouden er vast meer kunnen worden, als ik hier vaker mee bezig zou zijn. Dan wordt het makkelijker om de positieve dingen eruit te halen.

Waar ben jij de afgelopen maand dankbaar voor geweest?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge