De Gewoon Nederlands tag!

image_pdfimage_print

Het is lang geleden dat ik een tag plaatste op me blog. Ik dacht het werd wel weer eens tijd. Deze tag “De Gewoon Nederlands tag” zag ik op de blog van Kelly Caresse

Één of meer koekjes bij de thee?

Eigenlijk geen koekjes bij de thee, met uitzondering als we voor iets echt lekkers gaan. (toevallig maakte we het weekend boterkoek)

Wat is je favoriete stamppot?

Dat is peen en uien, maar ik heb toch laatst iets heerlijks geproefd dat is rauwe andijvie stamppot met kaas erdoor heen. Die kaas deden wij er nooit doorheen, maar zo lekker. Wel vond ik hem erg machtig dus zal ik hem niet altijd met kaas maken.

Welke Nederlandse feestdag vind jij de leukste?

Dan ga ik toch voor de kerst, de gezelligheid met de lichtjes, kerstboom in huis met al die mooie gekleurde ballen en slingers. Lekker eten. Mensen die vrolijkheid uitstralen. Maar ik had nu gehoopt dat ik Sinterklaas zou zeggen, want dat is toch het leukste feestdag voor je kind.

Wat is volgens jou het leukste plekje in Nederland?

Goede vraag, denk dat het mijn sportschool wel is. Springs.

Wat is jouw favoriete accent?

Ik vind het accent uit Drenthe altijd wel erg leuk om te horen. Vroeger als kind gingen we elk jaar op vakantie naar Drenthe, denk dat ik het daarom zo leuk vind om ze te horen praten. Maar ze moeten niet te plat gaan praten hoor dan is er niet heel veel van te verstaan. Net als Groningers die versta ik ook niet als ze plat gaan praten.

Welk woord is voor jou typisch Nederlands?

Gewoon, zoals in de titel van deze TAG

Welk typisch Nederlands gebruik vind jij het leukst?

Theeleuten, zoveel vrouwen doen hier aan. Lekker kopje thee met gezelschap van je vriendin. En dan uren zitten kletsen.

Welk Nederlands gezegde is jouw favoriete gezegde?

Geniet van de kleine dingen om je heen. Soms genieten we veelte weinig of denken er niet over na. Maar als je erbij stil staat kan je van zoveel genieten. Al is het maar van de vogels die je hoort fluiten. Ik mag ook wel weer vaker van dit soort dingen gaan genieten. En het mooie van de wereld te gaan zien.

Wat is je favoriete winkel van Nederlandse bodem?

Dat vind ik toch wel heel erg moeilijk, denk dat ik dan voor Miss Etam ga. Omdat ik daar toch vaak mijn kleding koop.

Wie vind jij de leukste BN’er?

Simon Keizer, kan er niks aan doen vind het gewoon een mooie man.

Haring? Ja of nee?

NEE, echt moet er niet aan denken die dingen te eten.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “De Gewoon Nederlands tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge