Denk om het milieu

image_pdfimage_print

We gaan het eens over het milieu hebben… Denk jij daar weleens over na. Er zijn zoveel mensen die zomaar overal hun rommel weg gooien, maar niet in de bedoelde afvalbakken. Dit is natuurlijk niet goed voor de natuur en de dieren die erin leven.

Neem nou eens als voorbeeld:

Je bent op het strand, en drinkt een heerlijk flesje cola. Helaas geen afvalbak in de buurt en je denkt ach die gooi ik gewoon lekker op de grond. Fout, had je hem niet gewoon even mee kunnen nemen. Want er zal vast ergens wel een afvalbak staan. En desnoods neem je hem mee naar huis en gooi je hem daar weg. Wat gebeurd er nou met al dat plastic wat op het strand terecht komt. Schildpadden zien plastic aan voor hun natuurlijke vijand de kwal. En zo komt al dat plastic in zijn maag. Nou reken maar dat het niet goed voor zo,n dier is. Jij eet toch ook geen plastic. Maar wij hebben de keuze, omdat we zien wat we eten. Zo,n dier beseft het niet.

Het milieu is zoiets belangrijks, er zijn zoveel dingen die je moet weten voor je iets op straat laat slingeren of dieren wil uitroeien. Door al dat afval verdwijnen er dus ook dieren. Nuttige dieren. Bijen die zijn nuttig voor de verstuiving van bloemen. Zo komen er steeds meer andere bloemen in de natuur.

Wij als mens gaan soms best slecht om met het milieu, maar hoe leren wij het onze kinderen dat we goed moeten zijn voor natuur en dier. Daar heeft Netflix iets leuks op bedacht. Want er zijn films die je met je kind kan kijken. En zo kan je laten zien hoe belangrijk natuur en dier is.

Bee Movie
Bee_Movie_Promotion
George uit de jungle
1830
Earth
Packshot_Earth

Ik ga er vanuit dat jullie natuur en dier net zo belangrijk vind als ik, maar hoe zou jij je kind daar mee betrekken?

 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “Denk om het milieu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge