Films op Netflix 3

image_pdfimage_print

Af en toe kijk ik ook films op Netflix, meerendeel series. Maar vandaag heb ik weer een paar films op een rijtje gezet voor jullie die ik heb gezien. Misschien een leuke aanrader voor jullie om ook eens te kijken.


I,m David

Zeven jaar na de Tweede Wereldoorlog , een 11-jarige jongen genaamd David (Ben Tibber) ontsnapt aan een werkkamp in Bulgarije , waar hij zijn hele leven heeft doorgebracht. Hij gaat op een riskante reis naar Denemarken , in eerste instantie op een belangrijke missie om een brief te bezorgen, maar uiteindelijk ontdekken dat de “missie” was om hem te herenigen met zijn moeder, van wie hij  verschillende herinneringen heeft. Met zijn reis, wordt hij geconfronteerd met gevaar, angst, eenzaamheid, honger, en ontmoet verschillende mensen.

Johannes ( Jim Caviezel ), zijn vriend en mentor in het kamp, die hem voorbereidt om te ontsnappen, wordt gedood door een bewaker, waardoor David kan ontsnappen. David wordt geholpen door een bewaker om te ontsnappen, die  geeft hem een kompas en vertelt hem dat hij  ten zuidwesten naar Griekenland moet , neem een boot naar Italië en uiteindelijk naar het noorden van Denemarken, een rustige en neutraal land. Sinds David in een kamp werd opgesloten zijn hele leven heeft hij onderdrukte gevoelens en vertrouwt niemand, en voelt zich verloren en gedesoriënteerd in de wereld.

In zijn reis, hoewel hij wordt mishandeld door sommige mensen, en soms goed behandeld door anderen. Gaandeweg leert hij dat sommige mensen kunnen worden vertrouwd, en kan open stellen en de ervaring van zijn eigen gevoelens. Tot slot, met de hulp van fatsoenlijke mensen die hij heeft geleerd te vertrouwen, David wordt herenigd met zijn moeder in Denemarken.

 

6 years

 

Beast of no nation

Agu is een jongen die verplicht wordt om als kindsoldaat mee te strijden in een niet nader genoemd Afrikaans land nadat zijn vader vermoord werd en zijn moeder en zus weggevlucht zijn. Agu heeft schrik voor zijn sadistische commandant en de mensen rondom hem en zijn prille jeugd wordt brutaal gestoord door de oorlog die woedt in zijn land. Hij wordt verscheurd door de weerzin van de daden rondom hem enerzijds en de fascinatie voor het oorlogvoeren anderzijds.

Heb jij momenteel een favoriete film?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge