Glimlachmomentjes #14

image_pdfimage_print

In dit jaar horen er ook weer mooie geluk-momentjes, het wordt nu even weer in een nieuw jasje gestoken. Het blijft fijn om te kijken naar de mooie dingen in het leven. Juist als je zoiets heftigs meemaakt als de dood van een geliefd iemand, is het soms zo moeilijk de mooie dingen te zien. Maar die zijn er natuurlijk wel, daarom een extra reden om daar bij stil te staan. Toch blijf ik het heel moeilijk vinden, maar ik wil niet alleen maar negatief zijn. Dus ik blijf hier zeker mee doorgaan, want er is nog zoveel moois om voor te leven. Al zijn het maar de kleine dingetjes in het leven…


Met blote voeten door het gras lopen

Tijdens de laatste sessie vroeg José aan mij, als je nu naar het kind in jezelf zou luisteren. Waar heb je dan nu zin in om te doen. Ik aarzelde, want ik voelde hem wel aankomen om het dan ook echt te gaan doen. Tenslotte zei ik, opspringen en in het gras lopen en dansen. Ons gesprek ging eigenlijk gewoon door, tot er ineens het punt kwam. Nou zullen we het dan toch maar eens gaan doen. Ik wist het, eerst even plassen zei ik. Dan zet ik alvast de deur open zij ze. Daar stond ik dan op blote voeten op de rand van de deuropening. Het voelde alsof ik iets ging doen wat niet mocht, zo spannend voelde het aan. Ik voelde het gras onder mijn voeten, ik genoot.


Permatuin

Op Mirre hebben ze een tuin die ze Permatuin noemen. Het staat vol met groente, vruchten, kruiden en bloemen. We zijn er naar toe gelopen toen we toch daar over het gras liepen. Ze liet me dingen proeven uit de tuin. Ik proefde dingen die ik nooit eerder geproefd had. Wat een leuke nieuwe ervaring. Ook plukte ze munt voor me, zo kon ik verse munt thee maken. Dit was echt wel heel erg lekker.


Kinderverhaaltjes schrijven

Jullie hebben eerder een kinderverhaaltje hier kunnen lezen. Ik heb er inmiddels weer eentje geschreven, wat leuk om gewoon eens je fantasie weer te gebruiken. Vroeger schreef ik altijd verhaaltjes. En het is weer eens een leuke verandering op de serieuze stukken die ik hier veel schrijf. Wie weet komt er eens een leuk boekje van. Maar eerst maar eens kijken of er nog meer verhaaltjes aan komen. Kan er nu al wel van genieten om ze te schrijven.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge