Het gevecht wat borstvoeding heet

image_pdfimage_print

Sinds de geboorte van Daan ben ik begonnen met kolven. Wil zo graag dat hij borstvoeding krijgt, naar mijn idee het beste voor hem. Ook juist omdat ik op ten duur hem aan de borst wil laten drinken. Alleen heeft dat echt tijd nodig. We mogen blij zijn dat hij al zo goed z,n flessen drinkt. Hij krijgt eigenlijk nog weinig door de sonde. Al 2 dagen heeft hij al de flessen leeg gedronken. Ik weet ook dat de borst geven goed voor zijn mondmoteriek zal zijn. En dat speelt dus ook zeker een rol.

Maar nu ik inmiddels 4 weken kolf, breekt het echt op. Heb al een paar kleine dip momentjes gehad. Maar nu lijk ik er echt doorheen te zitten. Ik ben gewoon zo moe. Krijg te wenig rust. Twijfel dus of ik hier wel mee door moet gaan.

Advies gekregen van kraamzorg even goed uitrusten en af en toe kolven. Misschien kijk je er over 2 dagen wel anders over. Ook heeft ze voor me een afspraak geregeld met de lactatiekundige.

Weet dat hij ook groot en sterk wordt met kunstvoeding. Maar toch is het een moeilijke beslissing. Moet goed aan mezelf denken, maar dat schiet er nogal bij in. En dat uit zich emotioneel en totaal geen energie meer.

Door het gesprek met de lactatiekundige werd alles erg duidelijk voor me. Eerlijk gezegd had ik onbewust al een besluit genomen wat voor mij en Daan het beste is. En door het gesprek heb ik ook echt de knoop doorgehakt. Ik ga het kolven afbouwen. Dus over op kunstvoeding. Helaas zal hij dus nooit aan de borst gaan drinken. Maar een mama die hieraan onderdoor gaat is helemaal niet goed.

Tot nu toe kon ik de hele dag terug vallen op me man, maar vanaf maandag is hij weer aan het werk na een maand vrij te hebben gehad.

Ben eigenlijk best opgelucht nu ik niet meer de hele tijd hoef te kolven. Zo kom ik meer tot rust en ook in me hoofd dus.

Geef je borstvoeding of kunstvoeding en waarom? Ben echt nieuwsgierig hoe andere mama,s dat doen…

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

11 thoughts on “Het gevecht wat borstvoeding heet

 1. Zelf denk ik aan je berichten op Facebook ook steeds gelezen te hebben dat je gewoon zo moe bent en door het kolven de rust niet krijgt om af en toe even door te kunnen slapen terwijl je man dan een fles kan geven.

  Maar ik vind het wel jammer, zeker als je aangeeft dat het voor Daan zijn mondmotoriek beter zou zijn om uit je borst te drinken.
  Maar door alle ziekenhuis dingen en het vele op en neer reizen is je dat plezier niet gegeven… Jammer dat de lactatiekundige je niet verder op weg heeft kunnen helpen om Daan rechtstreeks uit je borst te laten drinken. Persoonlijk denk ik, hoe zwaar ook, dat je daar juist energie uit had gehaald, dat is zo anders dan het kolven! En dat had je dan inderdaad af kunnen bouwen.

  Zelf heb ik er spijt van dat ik het niet door heb kunnen zetten, hopelijk krijg jij dat niet.
  En idd, van kunstvoeding worden baby’s ook groot, maar toch is het anders, het is gewoon poeder met water en hoewel ik de fles met veel liefde geef en daarbij veel contact maak met Luuk, geeft het niet hetzelfde gevoel als een tevreden baby na het drinken uit de borst 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Mijn liefde voor ThéMy Profile

 2. Ik herken je gevoel heel goed. 8 x per dag kolven is slopend. Het is namelijk niet alleen elke keer kolven, ook alles opruimen en schoonmaken, kindje voeden, verschonen en kroelen en dan even een uurtje niks voor je weer mag kolven. Slopend. Ik wilde héél graag bv geven en heb er alles aan gedaan.. Tepelhoedje, 3 dagen geen afgekolfde melk geven met de fles alleen bv aanbieden met een hysterisch kind als gevolg. LK is hier meermaals geweest. Ze snapte het gewoon écht niet. Uiteindelijk is door alle stress en slaaptekort mijn productie voor een weeshuis teruggelopen naar 10cc per keer. Lieve Debbie, jullie hebben meer dan genoeg aan je hoofd. Bespaar jullie zelf inderdaad die stress en pak alle rust die jullie pakken kunnen. Jullie mooie mannetje heeft uitgeruste ouders harder nodig dan BV. Echt. Ik heb er juist spijt van dat ik niet eerder de knoop heb doorgehakt…
  Healthy Mommy onlangs geplaatst…Update fase 314My Profile

 3. Ik wou ook graag borstvoeding geven en bij ons werkte het ook niet mijn tepel was te klein dus moest het met een tepelhoedje (volgens mij heb je hier ook over geschreven dus je kent de ellende).
  Ik ben na een paar weken gestopt met borstvoeding en ben overgegaan naar poeder.
  Waar ik achteraf spijt van heb is dat ik niet door ben gegaan met kolven ik produceerde genoeg (dat klinkt raar) en melkpoeder kost een boel.
  Als ik nog een kindje wil inversteer ik in een goede kolf en blijf ik zo borstvoeding geven.
  Veel succes met deze beslissing en zorg goed voor jezelf!

 4. Ooh meid ik snap je tweestrijd zo goed! Ik heb ruim 12 weken gekolft, omdat ik ook persee Ayden aan de borst wilde hebben. Door een heleboel tegenslagen kwam mijn productie amper op gang (vroeggeboorte, achter blijven placenta resten, stress) en ik heb zelfs medicatie geslikt om mn borstvoeding op te krikken! Toen Ayden eindelijk thuis was hem zo vaak geprobeerd aan te leggen, maar hij snapte het gewoon niet en hij had nog niet genoeg kracht om uit de borst te drinken. Hierdoor was ik elke keer gebroken na elke voeding, want een half uur proberen aan te leggen, dan een half uur bezig zijn met kolven, dan de fles/sonde voeding geven wat heel langzaam ging. Zo deed ik gemiddeld 2u over 1x voeden, dat breekt je op.
  Nog elke dag vind ik het vreselijk en het zal altijd een litteken blijven, ookal weet ik dat ik de juiste keus heb gemaakt!
  Roos onlangs geplaatst…Asos/New Look Maternity shoppingMy Profile

 5. Ook ik wil je een hart onder de riem steken, dat welke keuze je ook maakt: het is goed!! Echt waar. En je vraag op het eind, dat maakt helemaal niet uit. Het gaat erom dat jij voor jezelf bedenkt wanneer jij de beste moeder voor je kind kan zijn, en die keuze kies je dan 🙂 je weet diep in je hart vast het antwoord wel. Heel veel liefs! Je bent echt een topper!
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Wapperende wasbare luiersMy Profile

 6. Ik heb borstvoeding ook helaas moeten stoppen. Door ernstige complicaties na de bevalling (met morfine en ic opname) moest ik wel stoppen. Gevoel en verstand staan tegenover elkaar…je krijgt er vanzelf vrede mee, al snap ik heel goed dat je ook baalt.
  aan jezelf denken is nu heel belangrijk. Een sterke fitte moeder is heel belangrijk!

 7. Ik vind het een dapper besluit en ook het meest wijze besluit dat je kunt nemen nu. Je hebt je best gedaan, mr kolven is slopend. Zo vaak, en alles schoonmaken en dan sowieso nog jullie extra zorg voor Daan. Ik vond twee x kolven op kantoor al ‘stom’, dus vind dat je het al lang hebt vokgehouden nu! Hopelijk nu meer rust.
  Gwen onlangs geplaatst…Nacontrole heupdysplasieMy Profile

 8. Ik ben nu pas aan het bij lezen! Nog gefeliciteerd met de geboorte van jullie mooie zoon! Wat een schatje!
  Ik vond borstvoeding geven uit de borst echt een drama. Ik zou daar geen tweede keer meer voor kiezen. Mijn zoon zoog als een tierelier, zo mijn tepels aan gort! Duurde echt lang voordat dat hersteld was. Mocht ik nog eens een kindje krijgen dan ga ik of voor kunstvoeding of ik zou kolven.
  Ze zeggen dat het beter is om bv te geven.. maar eerlijk gezegd was het voor mij veel beter om er toen mee te stoppen!
  Priscilla onlangs geplaatst…Swatch From My Stash: Readers Choice IIMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge