In de zevende hemel

image_pdfimage_print

Eindelijk mag ik het van de daken schreeuwen, ik ben ZWANGER.

2013-10-04 06.44.58

Maar voordat die test positief was ging er heel wat van vooraf…
We zijn in totaal zo,n 3 a 4 jaar bezig geweest voor onze kinderwens (met een tussenpauze) Maar het leek maar niet te lukken, ik wilde graag de medische weg in maar dat zag mijn vriend eigenlijk niet zitten. Toch na een tijdje merkte hij dat het wel erg belangrijk voor me was en zei hij als je laat zien dat het je lukt om af te vallen dan ga ik er serieus over nadenken. Ik wist natuurlijk al lang dat ik moest afvallen als je zo,n traject in zou gaan, en dat hoefde hij geen 2e keer te zeggen. Jullie hebben mijn afvalproces kunnen volgen, dus weten jullie ook dat het een succes was.

We besloten naar de dokter te gaan en erover te praten dat we graag een kindje willen, maar niet lukte. Al snel werd het zaad van mijn vriend getest, en werd verteld dat het normaal op 60% moest staan en hij 20% produceerde. Maar hiermee kon ik gewoon zwanger raken, alleen zou het langer duren. Een 2e test was 45% en werd erbij verteld dat er een kronkel in het zaad zat, en dus niet goed was. We kregen dan ook een verwijzing voor de gynaecoloog. Als eerste kregen we een vragen lijst, echt niet normaal. Ze wilde alles van ons weten, eigenlijk best raar omdat iemand die gewoon zwanger wordt daar allemaal niet bij stil hoeft te staan. Maar goed we zijn aan de slag gegaan met al die vragen en kregen een eerste afspraak op 19 september 2012. Ik dacht dat ik heel veel zou moeten afvallen, maar dat viel mee ik mocht op 102 kilo staan, alles wat meer is beter. Een aangezien ik al bezig was met afvallen, moest dat zeker haalbaar zijn. Toen een inwendig onderzoek bij mij, alles zag er goed uit. Toen werd bij me vriend gekeken of alles in orde was en dat was het ook. En als afsluiting zeiden ze als ik ging menstrueren moest ik bellen voor een afspraak te maken.

Nog even bloedprikken om te weten te komen of we geslachtsziektes mee dragen, en we konden toen naar huis.

1 oktober was mijn nieuwe afspraak voor mijn eerste echo om mijn cyclus in de gaten te houden, kreeg te horen dat het zaad van mijn vriend gewoon prima in orde was, terwijl ze bij de dokter anders beweerde. Dus dat was een hele verassing, er was dus niks geks gevonden waarom ik niet zwanger zou kunnen worden. Na alles echo,s bleek ook me eisprong goed te gaan, dus ook daar hoefde ik me geen zorgen om te maken.

Op 21 november hadden we samen weer een afspraak staan, en vertelde ze ons dat me een kijkoperatie te wachten stond om te kijken of mijn eierstokken in orde waren. Dat was wel wat minder om te horen, want dat zou onder algehele narcose gaan. Ze hadden namelijk bij mij uit de bloedtest chlamydia gevonden, en daardoor kan het zijn dat er verklevingen op de eierstokken kunnen zitten. Maar voordat ik die kijkoperatie zou krijgen moest ik onder die 102 kilo staan. Pas in het nieuwe jaar liet ik weten dat ik onder die 102 kilo zat en werd ik op een wachtlijst gezet. 22 maart was het dan eindelijk zover, na de ingreep wist ik gelijk dat er niks aan de hand was, dus helemaal opgelucht.

Thuis was ik nog aan het bijkomen van de kijkoperatie toen ik op 25 maart gebeld werd dat ze van start zouden gaan met IUI zodra mijn nieuwe cyclus zou beginnen. Ik was echt helemaal hyper, want had niet verwacht dat ik zo snel nieuws zou krijgen. 15 april begon dan echt de eerste IUI met hormonen. Als eerste een echo en toen werd me geleerd hoe ik de hormonen moest in spuiten. Dat vond ik best wel eng, maar hoe vaker ik het thuis zelf deed hoe makkelijker het ging. Er zitten helaas wel allemaal bijwerkingen bij, een beetje zoals zwangerschap kwaaltjes dus wel heel verwarrend. Ik heb die cyclus 6 echo,s gehad en toen was het eindelijk zover de eerste inseminatie. Daarna is het 2 weken in spanning afwachten of het zou aanslaan. Helaas was het niet gelukt, en kon ik weer bellen als ik ging menstrueerde voor de volgende cyclus. Zo zijn we 5 rondes doorheen gegaan, met vele klachten elke dag prikken en om de 2 dagen naar de ziekenhuis voor een echo. Ik had niet verwacht dat het zo zwaar was, maar dat was het echt.

Tot onze verassing is het na ronde 5 eindelijk gelukt, wat is dat vreemd als je ineens niet gaat menstrueren en je echt een test kan doen. En er dan ook echt een kruisje staat van dat je zwanger bent. Wow er ging van alles door me heen, maar echt het beseffen kwam pas toen ik me eerste echo kreeg hoe klein het ook nog was. Maar je zag wel heel duidelijk een kloppend hartje.

Inmiddels ben ik 12 weken zwanger en 3 echo,s verder. Wat een mooi klein wondertje groeit er in me, en het hartje hebben we nu ook voor het eerst gehoord zo mooi.
echofoto123

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

17 thoughts on “In de zevende hemel

 1. Ik krijg er tranen van in mijn ogen, wat een weg hebben jullie moeten afleggen om het geluk van een positieve zwangerschapstest te krijgen. Ik wens je een prachtige zwangerschap toe, en dat jullie ervan gaan genieten dat is wel duidelijk.

 2. Prachtige echo’s! Ben zo blij dat het uiteindelijk gelukt is. Leef enorm met je mee hoe je dit vertelde is ook wel een beetje herkenbaar. Super dat het met IUI nog wel gelukt is!!! Geniet ervan en straks als de kleine er is ook natuurlijk :-))

 3. Oh wat moet dat een heerlijk gevoel zijn geweest toen je er achter kwam dat het eindelijk gelukt was. Wat heerlijk he, dat we in een tijd leven waarin mensen met een kinderwens geholpen kunnen worden. Gefeliciteerd!!

  1. Dank je, ja dat is echt een geweldig gevoel als je ineens een positieve test in handen hebt… En heel blij dat er zoveel mogelijk is om mensen te helpen met een kinderwens.

  1. Dank je… wist het dus ook niet van jouw.
   Als eerste ben ik op eigen krachten heel veel kilo,s kwijt geraakt, via BB nog een paar extra.
   En ja dit is echt een wondertje voor ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge