Kerst in huize Mulder

image_pdfimage_print

Vandaag even geen lijstje met geluk momentjes, volgende week weer.

1e kerstdag bij me schoonouders
IMG_20141225_151635Kerst vind ik dit jaar best wel moeilijk, maar moest er toch doorheen. We waren uitgenodigd door me schoonouders om daar de dag door te brengen. Maar voordat we daarheen gingen zijn we nog even naar Daan* geweest. Hij hoort er ook bij met kerst. Even zijn plekje weer op orde gemaakt. Zijn kerstboompje was omgevallen dus weer netjes neer gezet. De flessenpost weg gehaald. En de bloemen die er stonden ook weg gehaald, die waren niet meer mooi. Dus de volgende keer moet ik even bloemetjes mee nemen voor de vaasjes die er staan. Daarna terug naar huis, om vervolgens lopend naar me schoonouders te gaan.

IMG_20141225_151826Gezellig dat was het zeker wel, de broer van mijn man is er dan ook altijd. In de avond heb ik mijn schoonma even geholpen met het vlees klaarzetten voor het avondeten. We gingen heerlijk gourmetten.

IMG_20141226_174809

IMG_20141226_174852Na het eten was ik eigenlijk wel heel moe. Alles kost nu zoveel meer energie. Komt door het rouwen, dat is echt heel zwaar. Dus alles wat ik doe ik extra zwaar merk ik. Dus heb even een uurtje gebruik gemaakt van het bed van me schoonouders. En even gaan slapen. Anders had ik de rest van de avond zeker niet gered. Ben me toch echt even heerlijk in slaap gevallen. Zo kon ik weer makkelijker gezellig zijn. Toch kost me dat vaak heel veel moeite een hele dag gezellig zijn. Want zo vrolijk voel ik me niet. Dan maar even dat masker op, maar dat is zo vermoeiend. Laat naar huis gegaan, precies op het moment dat het begon te hagelen. Ondanks het een heel klein stukje lopen is, waren we drijfnat. Thuis ben ik zo,n beetje gelijk naar bed gegaan. Zo moe was ik.

 

2e kerstdag thuis

Lekker niks hoeven en alles mogen. Samen thuis de 2e kerstdag vieren. We hebben er echt een niets-doen-dagje van gemaakt. Ook hebben we gewoon de hele dag in pyjama rond gelopen.

Ik had heel erg sterk het gevoel dat ik de dvd van de uitvaart van Daan* wilde zien. Dat was er nog niet eerder van gekomen. Deze dag wilde ik dat echt doen. En keken er samen naar. Wat is dat raar om dat terug te zien. Vele dingen wist ik me wel te herinneren. Maar zeker niet alles. Vreselijk om mezelf te zien en horen spreken, maar blij dat ik het terug heb gezien. Moest echt wel even huilen, om weer daar zijn kistje te zien, te zien dat het echt gebeurd is. Ik weet dat hij niet meer terug komt. Maar dat die dag echt is geweest… Pffff…

IMG_20141226_174958Eerder op de dag had ik al soep gemaakt, voor het avond eten. We aten tomatensoep. Nee niet alleen soep.

IMG_20141226_175047

IMG_20141226_175118We aten na de soep nog beenham. Dat was de eerste keer voor ons. En wat was dat een lekker stukje vlees zeg. Heerlijk van genoten. Ook deze avond ben ik na het eten even op bed gaan liggen. Maar dit keer slapen lukte niet. Denk vol van emotie. Omdat er elke kerst altijd maar films komen die ieder jaar weer op tv zijn hebben wij besloten Netflix op te zetten. Wij keken naar de 2 films van Nico.

Ik ben dus de kerstdagen door gekomen. Nu het ergste nog doorheen, het nieuwe jaar in luiden.

Hoe zijn jullie kerstdagen geweest?

Please follow and like us:

Comments

comments

debbie

Partner van Bert, trotse mama van Daan ons eerste kindje geboren met het syndroom van down. Vliegt nu hoog in de hemel. Altijd hier in ons hart. Eigenaresse van Day-dreamer.nl een persoonlijke lifestyle blog.

4 reacties

 1. Wat moet deze periode ontzettend zwaar en dubbelop zijn voor jullie. Je slaat je er heel erg dapper doorheen, respect daarvoor!
  Mijn kerstdagen bestonden uit bedrust. Ben onlangs geopereerd en daar moet ik best een poosje van bijkomen, duurt nog meerdere weken voordat ik me weer wat fit voel 😉
  Sandy ~ Passion 2 Create onlangs geplaatst…Hoe de maagverkleining verlopen isMy Profile

 2. Dat is niks raars dat je zo moe bent inderdaad om het rouwen. Eten ziet er wel lekker uit :-))

 3. Anneleen schreef:

  Ik kan me voorstellen dat deze kerstdagen heel zwaar voor je zijn geweest. Rouwen is inderdaad een zeer zwaar proces, iets waar je je door moet worstelen… Toch goed van je dat je op tijd je rust probeert te nemen en even in bed bent gekropen. Ik hoop dat je toch een beetje een fijne oudejaarsavond mag beleven met lieve mensen om je heen. En ik weet zeker dat Daan vannacht zal schitteren, samen met het vuurwerk. Hij is dicht bij jullie! <3
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: mijn wensen voor jou! #5My Profile

 1. 29 december 2014

  […] 1e kerstdag. We aten in de middag kerststol en suikerbrood. Dit doen we eigenlijk elk jaar met kerst. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
× Hoe kan ik jouw helpen?