Mijlpaal 30 weken zwanger

image_pdfimage_print

Inmiddels zit ik alweer aan het einde van mijn 30 weken zwangerschap. Het gaat nu wel snel, nog ongeveer 9 weken en dan moet die kleine uk komen. Alles is nu zo goed als klaar, alleen moet er nog een plankje in het kamertje komen. En een haakje opgehangen worden voor de badcape op te hangen. Ben al flink aan het wassen geweest en het bedje is momenteel ook al opgemaakt. Helaas kreeg ik van de week de schrik na een baby wasje, er was een shirtje vol met rare vlekken die er voor de was niet inzaten. Gelijk de rest van de was nagekeken, maar gelukkig was het alleen dat ene shirtje. Daar ben ik dus mee terug geweest, want het lijken wel roestvlekken van het knoopje die erop zit. Helaas hadden ze de shirtjes niet meer, maar misschien ook wel beter. Kreeg dus wel me geld terug ervoor.

Echo

Met 29 weken kreeg ik een uitgebreide echo, net zo 1 als de 20 weken echo. Ze gingen eens goed naar het hartje kijken en de kinder cardioloog kwam er ook bij. Er zitten 2 gaatjes in het hart en de hartklep werkt niet naar behoren. De cardioloog legde me dit uit, maar ze maakte de indruk dat ze zich geen zorgen echt maakte erom. Ze vertelde als het in de laatste weken naar de bevalling zo blijft met het hartje mag ik gewoon zelf bevallen. Dus geen keizersnede, dat voelt heel fijn. En als het dus zo goed blijft gaan, krijg ik me kindje ook gewoon gelijk bij me. Daardoor heeft ze me erg gerustgesteld. Wel zal er tussen de 3 en 6 maanden een operatie plaats vinden aan het hartje. Maar dan is ons kindje sterk genoeg om dit aan te kunnen. Er word nog overleg gedaan om in gesprek te komen met de specialisten voor de klompvoetjes en het waterhoofdje. En over 4 weken krijg ik nog een nieuwe echo, zodat ze kunnen kijken of er niks veranderd is.

Kwaaltjes

Ja die komen en gaan steeds weer. Voornamelijk ben ik heel erg moe, maar dat is niet zo gek. Heb ook echt elke dag pijn in mijn rug, wat wel erg vervelend wordt zo. En zo nu en dan last van mijn bekken. Sporten/bewegen is er goed voor, dat advies kreeg ik van de fysiotherapeut. Alleen merk ik sinds de laatste 2 keer sporten dat het alleen maar erger wordt de pijn. Zucht!!! Ook brandend maagzuur komt af en toe boven, en van de week heb ik daardoor bijna de hele nacht op de bank gelegen. Maar ondanks al deze kwaaltjes geniet ik nog volop van de zwangerschap. Het is zo fijn als je de kleine uk voelt bewegen. En het is nog altijd onwerkelijk dat er straks echt een heel mensje geboren gaat worden.

Zwangerschapscursus

Ben inmiddels nu 2 keer naar zwangerschapscursus geweest. Wist niet wat ik me erbij voor moest stellen. Maar tot nu toe vind ik het nogal saai, met alleen maar praten, praten en nog eens praten. Ik dacht misschien leren we daar wel ontspanningsoefeningen, maar nee dus. De volgende keer gaat het over de bevalling en dat lijkt me wel erg prettig om daar meer over te weten. Dan mogen partners ook mee. En gelukkig kan deze avond mijn man mee.

Vluchtkoffertje
image

Ja misschien wat vroeg, maar ik ben alvast begonnen met een tas klaar te zetten voor het ziekenhuis. Je weet maar nooit als die kleine eerder wilt komen.
Tot nu toe wat erin zit:

Voor mijzelf

 • Nachtkleding
 • 2 shirt voor het bevallen, 1 met lange mouwen en 1 top (ligt eraan hoe warm het is)
 • Slippers
 • Kraamverband
 • Dikke sokken

Moet nog:

 • Medicijnen
 • Tandenborstel en tandpasta
 • Douchegel
 • Ondergoed
 • Borstel
 • Water flesje
 • Belangrijke papieren
 • Fotocamera + lader

Voor de baby

 • 5 luiers
 • Speentje
 • Wikkeldekentje
 • 2 mutsjes
 • Sokjes
 • Spuugdoekje
 • 3 rompertjes

Moet nog:

 • 3 pakjes
 • Maxicosi

Als iemand advies heeft wat er echt in moet, laat het me weten… 

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

15 thoughts on “Mijlpaal 30 weken zwanger

 1. Nog een tipje. Denk aan iets te eten voor je zelf en je man. Als je laat in de avond bevalt is er vaak niks te eten meer in het ziekenhuis.
  Denk ook aan kleingeld om iets te kunnen kopen. En iets te doen voor je man om de tijd te doden. Het kan soms heel lang duren.

  1. Heb ik aan zitten denken dat eten maar ben er nog niet over uit, zelf zal ik daar weinig behoefde aan hebben en mijn man vind het nou niet echt belangrijk hihi. Ja en kleingeld staat idd op het lijstje (hier niet terug te vinden zie ik)

 2. Nog een tip, neem een flesje parfum mee dat je lekker vind ruiken. Sommige vrouwen vinden tijdens de ween/bevalling alles stinken bijv als e een eetkar voorbij komt. Dan kun je je geur neutraliseren. 😉 kraamverband en luierd heb je in t zkh allemaal. Scheelt weer ruimte in de tas. En je hebt ze thuis nog hard nodig. Wel spannend. Over een paar weekjes is jullie frummel er!

 3. gaat dat hard aan het einde he! Fijn dat ze je een beetje gerust gesteld hebben..

  Ik zou voor jou en manlief wat energie snoepjes ofzo meenemen.. je weet nooit hoe lang het duurt en voor manlief is dat wel fijn een beetje energie, des noods wat red bull ofzo. lader van je telefoon is ook wel fijn ^^
  Yvonne onlangs geplaatst…Vakantie geboekt!My Profile

  1. Ja die kwaaltjes zijn best vervelend. Vind de rugpijn het ergste want daar heb ik elke dag last van.
   Sterkte met al je kwaaltjes die je nu krijgt.

 4. Poeh wat een geluk dat het maar 1 shirtje was die vlekken had. Wauw gaat hard zeg weet nog goed toen je nog maar net zwanger was. Ik vond mijn zwangerschap van begin heel langzaam gaan en toen snel en het einde dan wat langzamer vanwege de probleempjes.

  Even over je kwaaltjes?… Heb jij geen last van onrustige benen? Dat was het vervelendste kwaal die ik had zeg :'( Slapen was drama daardoor.
  Mama van Jenthe (Kelly) onlangs geplaatst…Zelfstandig flesje drinkenMy Profile

  1. Nou dat verbaasd me dat ik daar nog geen last van heb gehad *even afkloppen* want ik heb vaak periodes van onrustige benen wat heel goed bij mijn ME past. Dus ben blij dat ik dat nog niet heb gehad in mijn zwangerschap. Begin nu wel meer pijn in me benen te krijgen met lopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge