Mijn favo series van februari

image_pdfimage_print

Ik ben steeds meer series aan het ontdekken via Netflix. Ben echt verslaafd geraakt hieraan. Iedere keer vind ik weer een leuke serie, alleen het nadeel is dat als je het seizoen uit hebt je enorm in spanning aan het afwachten bent hoe het gaat aflopen. Komt er een nieuw seizoen en wanneer dan… Een aantal series nu dus uitgekeken en wil heel graag een vervolg ervan zien.

Gotham
gotham_header_h_2015
Dit is een Amerikaanse misdaadserie van de zender FOX, bedacht door Bruno Heller. De serie is gebaseerd op de personages uit de Batman-strips van DC Comics, maar speelt zich jaren voor Batman af. In plaats daarvan staat rechercheur James Gordon centraal, gespeeld door Ben McKenzie.
James Gordon, een nieuwe rechercheur bij de politie van Gotham City, krijgt de opdracht om samen met ervaren rechercheur Harvey Bullock één van de meest geruchtmakende zaken in Gotham ooit te onderzoeken: de moord op Thomas en Martha Wayne. Tijdens zijn onderzoek ontmoet Gordon de jonge zoon van het duo, Bruce, die nu door zijn butler Alfred Pennyworth wordt opgevoed. Tijdens het onderzoek raakt Gordon betrokken bij de Gothamse maffiafamilies en hun bondgenoten, zoals Fish Mooney, Don Carmine Falcone, en de Italiaanse maffiabaas Salvatore Maroni. Tevens wordt in de loop van de serie de oorsprong getoond van enkele van Batman’s bekende tegenstanders, zoals Penguin, Riddler, Catwoman, de Joker, Two-Face, en Poison Ivy

Wat ik er van vond:
In het begin moest ik erg wennen aan de serie, maar de knappe James deed het hem nogal. Ik ken hem uit de serie The OC, waar ik onwijs verslaafd aan was. Na twee afleveringen begon ik de serie echt goed te vinden. En waren de laatste paar dagen in het ziekenhuis best te doen met deze serie die toen al op zijn einde liep voor me.

Shadowhunters
Shadowhunters - New Key Art
Het normale leventje van tiener Clary Fray wordt overhoop gegooid als ze ontdekt dat ze behoort tot een mensenras met engelenbloed dat op demonen jaagt.The Mortal Instruments (Nederlandse titel: Kronieken van de Onderwereld) is een boekenreeks van schrijfster Cassandra Clare en volgt de Schaduwjagers, een ras van half-engel half-mens, die tegen de demonen vechten. Eén van de zes populaire boeken is in 2013 verfilmt door regisseur Harald Zwart: The Mortal Instruments – City of Bones. De film haalde echter niet de beoogde successen en de geplande verfilming van het tweede boek werd geannuleerd.

Wat ik er van vond:
Met deze serie ben ik nog bezig omdat er elke week een nieuwe aflevering komt. Maar het is leuk te zien dat Clary steeds meer wezens ontdekt dan alleen de mensheid. De hele wereld waar ze in beland, daar had ze geen weet van.

Orphan black
orphan-black
De serie draait om Sarah Manning, een zogenaamde con artist, die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en duikt zo dieper het leven in van haar kloon. Uiteindelijk blijkt dat ze meerdere ‘zussen’ heeft, verspreid over Noord-Amerika en Europa en dat er een plan is om hen te vermoorden. De serie snijdt de thema’s ‘moraal’ en ‘ethiek’ van menselijk klonen aan en het effect op persoonlijke identiteit.

Wat ik er van vond:
Wauw deze vind ik echt gaaf in elkaar gezet. Allemaal klonen van elkaar, zo verschillend en toch lijken ze echt super veel op elkaar.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge