Mijn leven met kleuter 6

image_pdfimage_print

Voor de zoveelste keer ga ik mijn blog en dus mijn weekoverzicht weer oppakken. In alle drukte van het dagelijks leven met een kleuter vergeet ik vaak gewoon de foto’s te nemen. En dan is het lastig er veel over te schrijven een week met een kleuter. Het mooie weer is er weer regelmatig, en dat betekend dat we veel buiten zijn. Max is en blijft een echt buiten speel kind. En dat is heel fijn, zeker omdat we ook heel dichtbij een speeltuin hebben. Waar hij ook de nodige vriendjes en vriendinnetjes heeft lopen.

Kijk je mee na de afgelopen week…

Even bij het Kinderboekenhuis geweest, dit was al een weekend eerder eigenlijk. Daar kwam iemand voorlezen, maar wij waren de enige die aanwezig waren. Max vond dat geen probleem. Lekker alle aandacht krijgen. Het sprookje vond hij erg leuk. En daarna heeft hij nog vele “kikker” boekjes ingekeken en erbij verteld. Het was dus gewoon een uurtje genieten van boeken lezen en kijken.

Meneer heeft sinds kort ook Netflix op zijn tablet, en daar kijkt hij weleens een natuur filmpje die je op onze tv niet kan kijken. Dan kan je keuzes maken wat die man in het filmpje moet gaan doen. Nu had hij in dit filmpje gezien dat er een slang om de nek van die man zat, dat wilde hij wel even na doen. Het ziet er super grappig uit, maar ergens vind ik dit ook altijd wel een spannend iets. Gelukkig heeft zijn vader er even met hem over gesproken, dat we liever dit niet willen dat hij dit doet. Nu is het geluk dat dit een zachte slang is, maar de volgende keer is het iets wat misschien minder onschuldig is. Iets met een ongelukje zit in een klein hoekje.

Ik wilde graag een fijne plek op zolder creëren, maar daar moest het wel voor opgeruimd worden. Als eerste heb ik dit fijne plekje gemaakt. Maar na het aangeven bij mijn man zijn we ook echt boven aan de slag gegaan. Nou hij meer dan ik. De hele kamer is omgegooid, het logeerbed staat er niet meer. En onze tafels zijn nu van elkaar gescheiden, ieder een eigen plekje. En hebben meer ruimte gemaakt, zodat ook mijn massage tafel er kan staan als ik hem wil gebruiken. Het is nog niet helemaal af, maar al wel een plek om er fijner te zitten dan ervoor. Want eerlijk we zaten er eigenlijk nooit. En dit wil ik wel vaker gaan oppakken om daar zo nu en dan mijn ME time te nemen, om te schrijven, of een kaartje te trekken, kaarsje branden. Gewoon even tijd voor Debbie. 

Niet heel vaak ga ik er op uit als Max op school zit. Meestal doe ik het huishouden, of heb ik afspraken staan. Of ben ik gewoon thuis te vinden. Nu had ik met een vriendin afgesproken, ze pikte me op bij station Haren. En hebben bij haar thuis even lekker kopje thee gedronken en heel veel gekletst. Toen nam ze me mee naar haar pony en haar veulen. wat was dit weer wennen voor mij om bezig te zijn met dieren. Ik heb haar ooit ontmoet op de kinderboerderij, ik als vrijwilligster en zei die daar stage liep. Bij mij leeft het niet meer zo de dieren kant, bij haar dus heel erg wel. Maar dit was wel heel leuk weer even. Even moeder en dochter gescheiden gehad om moeders een poetsbeurt te geven. Toen nog even een broodje bij haar gegeten en toen was het alweer tijd naar de trein te gaan, zodat ik gelijk door mijn zoon kon ophalen van school.

Zaterdag was het heerlijk weer, na de ochtend dat hij met zijn papa weg ging stelde ik voor om het zwembadje neer te zetten. Zodat hij lekker met water kon spelen. Aangezien hij al meerdere keren had gezegd met water te willen spelen. En nu het echt wel het weer ervoor was. Dus hij heeft zich prima vermaakt in de tuin. Is niet te zien aan de foto, maar hij heeft echt genoten om met water te spelen.

Wat doen jullie graag als het warm weer is buiten?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge