*New in* Smartpen

image_pdfimage_print

Sinds een tijdje heb ik een heel gaaf nieuw speeltje, iets heel handigs voor mij met het schrijven. Omdat ik heel graag schrijf maar niet altijd mijn laptop/tablet bij me heb. Of mijn tablet is juist op het moment dat ik inspiratie heb leeg. Dan denk je pen en papier is toch ook prima. Klopt maar ik heb een hekel aan het opnieuw overschrijven zodat ik het ook echt in mijn laptop heb staan. Toch gebruik ik nu ook regelmatig pen en papier. Maar niet zo maar pen en papier. Ik heb een smartpen gekocht. Een Livescribe Echo Smartpen. Dit is een gewone pen waar je op papier mee kan schrijven, maar zodra je hem aanzet (ja en zit een aan/uit knop op) en het juiste papier gebruikt slaat hij alles wat je schrijft op. En dit kan je door middel van een usb kabel overzetten naar je laptop.

Alleen dan het probleem nog want hij slaat het op als geschreven tekst, waar ik natuurlijk niks mee kan. Ook daar hebben ze een oplossing voor. Download speciaal programma hiervoor, een maand op proef daarna moet je eenmalig er iets voor betalen. Dit programma zet de geschreven tekst om in tekst die je kan bewerken. Zo kan je het gelijk in word zetten om je tekst te kunnen bewerken. Ik merk wel dat je wel netjes moet schrijven, want anders herkend hij sommige woorden niet. Maar geen probleem, je tekst nalezen moet je toch altijd wel. Zo kan je gelijk alle foutjes eruit halen. Ik vind deze pen zo makkelijk omdat ik ook graag gewoon met pen wil schrijven. En een pen en papier neem je makkelijker overal mee dan je laptop/tablet.smartpen

Hiermee zet je geschreven tekst om naar tekst om te kunnen bewerken

Er zitten nog andere handige functies op, zo kan je ook opnemen. Als je hem op rec zet, je schrijft een woord op als aantekening. Alles wat dan op dat moment gezegd word neemt hij op. Zodra je het woord aanklikt hoor je alles wat hij daarbij heeft opgenomen. Dit is dan weer heel handig voor studenten, maar wat dacht je van een interview. Je hoeft niet alles snel op te schrijven je werkt gewoon met steekwoorden en de rest neem je gewoon op. Deze functie heb ik zelf nog niet gebruikt, heb ik niet nodig voor mijn boek te schrijven. Ja ik gebruik hem dus voor teksten te schrijven voor mijn boek. Ben namelijk heel vaak te vinden bij Ohanahome, wat is er nou heerlijker om daar in de tuin aan mijn boek te werken. Dan is pen en papier echt een uitkomst kan ik je wel vertellen.
DSC_0003

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

2 thoughts on “*New in* Smartpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge