Plaatsing van de urn

image_pdfimage_print

Op het moment dat Daan bij ons opgebaard lag zijn we eigenlijk al een urn gaan uitzoeken. We wilde niet iets standaards hebben, dus ben ik op google gaan zoeken. Ik kwam een mooie foto tegen van een urn, en klikte de website aan. Daar even rond kijken en dat zag er erg mooi uit. Toen ging ik kijken waar ze zaten, en wat bleek in Groningen. Later kreeg ik dan ook te horen dat ze nog maar net in Groningen zat na jaren in Utrecht te hebben gezeten. Dit was gewoon voorbestemd. Ik belde om ons idee voor te leggen, en werd me verteld dat er zoveel mogelijk was. Dat we maar een afspraak moesten maken als we dat wilde. Besproken met mijn man, en niet lang daarna heb ik een afspraak geregeld.

We wilde echt dat teigertje op de urn kwam te staan, het teigertje zoals hij op het geboorte en rouw kaartje stond. En dat moest wel lukken werd er verteld. We zochten de kleuren uit en bespraken wat we verder wilde. Ook zou er een waxinelicht houdertje bij gemaakt worden. Ik vroeg of ze er 2 wilde maken. 1 voor thuis en 1 bij Daan. We hebben er lang op moeten wachten, en nog langer om hem te kunnen plaatsen op het mooie plekje voor hem.

12-11-2014 was dan eindelijk de dag van plaatsing van de urn. We hebben hem niet thuis gehad, want toen we hem bij de maakster hadden gehaald hebben hem gelijk afgegeven op het crematorium om hem te laten vullen en sluiten. Het plaatsen hebben samen gedaan, zonder dat iemand erbij was. Dat voelde goed. Rust en de tijd kunnen nemen om echt afscheid te nemen. Foto,s maken, want ja er waren nog geen foto,s van de urn gemaakt door ons.

Zijn plekje is nog niet compleet, maar dat heeft geen haast. De urn staat er en dat is het belangrijkste. Wat was ik zenuwachtig ervoor. En ziek, mijn buik deed pijn. Mijn lichaam was even goed van slag. Maar ben echt blij dat het nu achter de rug is. We hebben een plekje voor hem om naar toe te kunnen wanneer we willen.

De urn hebben we laten maken door Pottenbakkerij De Kneedbare Steen (Groningen) Wat zijn we daar fijn geholpen door een hele lieve vrouw. Maar we hopen hier nooit weer terug te hoeven komen. Wij zijn echt heel blij met deze mooie urn voor Daan. Rust zacht lief klein draakje van mama en papa. Dit is het laatste wat we voor je konden doen lieverd.

Als zijn plekje helemaal compleet is, maak ik opnieuw foto,s om te laten zien. Dit ging echt om de urn te laten zien.
DSC_0039

DSC_0040

DSC_0042

DSC_0044

DSC_0048

DSC_0051

DSC_0053

DSC_0056

DSC_0057

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

13 thoughts on “Plaatsing van de urn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge