In samenwerking met Tirendo

image_pdfimage_print

[social_share]

Intensieve rust

Op zo’n mooie, zonnige namiddag zo tegen het weekend aan is het af en toe lekker om eens met een stoel in de tuin te gaan zitten met een kop thee en even aan niks te denken. Een beetje luisteren naar de bladeren aan de bomen, zacht wiegend door een frisse lentebries gepaard met de vogels die eindeloos de liederen des natuur ten gehore brengen en wat een rust kan het soms brengen. Je hoeft even niet na te denken over dingen waar je echt een hekel aan hebt maar gewoon rustig nadenken over het leven, hopelijk nog onder het genot van warme zonnestralen die door het groene dak neer dalen.

Wreed verstoord

En dan kan het leven af en toe zo wreed verstoord worden. Kinderen aan het huilen in het huis, een man die in de garage met ‘powertools’ bezig is aan de auto aan het klussen en de telefoon gaat constant met mensen die graag willen dat je meewerkt aan hun enquête, die altijd ‘slechts 5 minuutjes duren’. In dit soort momenten wordt de paradox van rust altijd weer duidelijk zichbaar: wanneer men rust nodig heeft is het nergens te vinden, en als het eindelijk rustig is, is het al weer snel afgelopen. Manlief komt uit de garage gelopen en meldt dat hij nieuwe Hankook banden voor de auto heeft besteld en of je thuis bent de volgende dag om ze even te ontvangen. Wat het ook mag zijn. Nee, soms is het niet makkelijk om manager van een huishouden te zijn.

Na regen komt zonneschijn

Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat het leven alleen maar zo hectisch hoeft te zijn. Het is al weer onderzocht dat 90% van de Nederlanders stress heeft en dat hoeft zeker niet alleen op het werk van toepassing te zijn. Situaties in de privé sfeer of geldzaken kunnen ook leiden tot stressvolle situaties. Maar ‘what doesn’t kill you makes you stronger’ en we moeten ons vervolgens ook de rust gunnen na het beklimmen van een berg. Laat je dus af en toe maar eens lekker verwennen door je partner of door wie dan ook, het is snel verdiend!

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “In samenwerking met Tirendo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge