Winterse kost

image_pdfimage_print

Eigenlijk hou ik niet zo van de winter, die kou brrr niks voor mij. Gelukkig valt het nu nog aardig mee met de kou, maar wacht maar tot er sneeuw gaat vallen. Hopelijk blijft dat mooi dit jaar uit. Geef mij maar zomer. Toch zijn er bepaalde dingen wel fijn aan de winter. Denk aan thuis op de bank met een deken, warme chocolademelk drinken en film kijken. Of wegkruipen met een goed boek bij de verwarming.

Ik hou dan graag van winterse gerechten zoals erwtensoep, waar ik het recept als eens van deelde. Maar ik hou ook van stamppot, zoals hutspot, rauwe andijvie stamppot en boerenkool. Vandaag ga ik een recept delen wat niet speciaal een winter gerecht is, maar zo vreselijk lekker. Ik maakte pas gehaktbrood, deze was zeer geslaagd. Daarom wilde ik het recept met jullie delen.

Wat heb je nodig:

  • 200 gram kaas
  • 600 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels paneermeel
  • een zakje gehaktkruiden paprika

Voorbereiden:

Snijd de kaas is kleine blokjes. Snipper de ui en de paprika. Breek de eieren in een kom en voeg alle ingrediënten toe en meng alles door elkaar. Vorm van het mengsel een brood en doe dit in een cakevorm.

Bereiden:

Zet de gehaktbrood in een op 225 graden voorverwarmde oven. Schakel de oven na 15 minuten op 175 graden en laat het gehaktbrood daarna in 50 minuten gaar worden.
Snijd het gehaktbrood in plakken, wij aten hier nog aardappelsalade en stokbrood bij.
IMG_20151202_130032Hebben jullie weleens gehaktbrood gegeten?

0
Volg en like me als je wilt

Comments

comments

debbie

Partner van Bert, trotse mama van Daan ons eerste kindje geboren met het syndroom van down. Vliegt nu hoog in de hemel. Altijd hier in ons hart. Eigenaresse van Day-dreamer.nl een persoonlijke lifestyle blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

IP Blocking Protection is enabled by IP Address Blocker from LionScripts.com.