Zwangerschap dagboek ~Week 17~

image_pdfimage_print

Vandaag gaan we het hebben over zwangerschap week 17, want vandaag ben ik precies 18 weken zwanger. dat houd in dat ik over twee weken op de helft van mijn zwangerschap zit. Voor mij gevoel gaat het niet heel snel, en toch ergens wel weer. Waarom het niet snel genoeg gaat voor mijn gevoel is omdat ik zo graag dat kleintje in mijn armen wil hebben. Maar aan de andere kant is het maar goed dat ik nog even te gaan heb. Want voor de bevalling gaan we nog even verhuizen. Dus nog genoeg te doen voordat dit kleintje geboren wordt.

18

Blaas niet onder controle

Wat is het vervelend dat je zoveel moet plassen. Ik had dat al heel snel in de zwangerschap. Maar sinds een paar dagen merk ik dat het alleen maar erger wordt. Ja de kleine wordt ook steeds iets groter en het voelt nu al dat mijn baarmoeder enorm op mijn blaas drukt. Maar vervelender is nog dat ik me blaas gewoon niet onder controle heb. Ik moet regelmatig niezen, waardoor ik gewoon in mijn broek plas. Dit is gewoon echt heel erg dat ik dit steeds weer voel. 

Andere klachten

Ik heb al een tijdje problemen met slapen doordat ik veel pijn heb in mijn rug en mijn bekken. Het slapen gaat nu wel beter. Maar heb wel overdag meer pijn in mijn rug en bekken. Als ik veel voor mijn doen gedaan heb, voel ik het heel erg. Begin deze week heb ik een workshop gehad en daar heb ik de eerste dag zowat de hele tijd op de grond op een kussen gezeten. Dat was niet slim, dus had ik halverwege de week zoveel pijn een dag dat ik amper normaal kon lopen. Hopelijk wordt het niet nog erger, want ik moet nog 22 weken.

Contact maken met buikbaby

Het is zo leuk om de buikbaby nu al zo te voelen. Al vanaf 13 1/2 week voel ik het. Soms is het gewoon echt een stuiterbal in mijn buik. En wat ik nog leuker vind, waar ik super van geniet dat de buikbaby contact maakt met papa. Steeds als we samen op bed liggen, legt de papa zijn hand op mijn buik. En daar reageert de kleine op. Hij kan het natuurlijk nog niet voelen. Maar ik vind het prachtig dat ons kindje gewoon contact maakt met papa. Dat het gelijk druk wordt als hij zijn hand op mijn buik legt. Ben benieuwd of de baby zich ook laat voelen als het groot genoeg is zodat hij het echt kan voelen. Want Daan was daar heel eigenwijs in, als zijn papa de hand op mijn buik legde stopte Daan gelijk met bewegen. Dus ik gun het zo dat het dit keer anders zal zijn. Juist omdat het nu al zo druk is.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge