De boekenkast: Schuld

image_pdfimage_print

Eén waarschuwing… Zorg dat jouw naam niet op de lijst staat!

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomsten tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. De politie bestempelt het als een trieste samenloop van omstandigheden. Maar dan krijgt de 16 jarige Tess een briefje dat alles verandert:
Jij bent de volgende…
Wanneer Tess alles probeert te ontrafelen, doet ze een schokkende ontdekking. Nu moet ze vrezen voor haar eigen leven. Maar niemand gelooft haar.
55a5d81fd82742.33487198
Ik ben echt gek op jeugdboeken, ze lezen altijd zo lekker weg. Ook dit boek was heerlijk om te lezen. Wel vond ik het af en toe beetje verwarrend dat het van meisje naar meisje ging. En jammer vond ik dat er nadat er iemand dood ging er niks over de vriendinnen geschreven werd die achter bleven. Toch aan het einde van het verhaal werd daar toch even op terug gekomen, wat wel een verassing was. Het einde van het boek was wel een hele verrassende wending, waar ik nooit aan had gedacht. Meestal zijn boeken wel voorspelbaar, maar dat had ik dit keer niet. Wil jij weten welke verassing er aan het eind van het boek plaats vond, dan zou ik zeker zelf het boek maar gaan lezen.

Mel Wallis de Vries is uitgegroeid tot succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn meermaals bekroond en staan hoog in de bestsellerlijsten. In 2012, 2014 en 2015 woon Mel de prijs van de jonge jury met Vals, Klem en Wreed. Mels boeken worden in diverse landen uitgegeven.

Voordat ik dit boek in handen kreeg via een samenwerking had ik nog nooit van deze schrijfster gehoord, nu ben ik best wel benieuwd naar de andere boeken die ze heeft geschreven.
Vals
Verstrikt
Klem
Wreed
Shock
Kil

Ben jij al benieuwd geworden naar dit boek?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

1 thought on “De boekenkast: Schuld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge