Gastblogger Linda, ziekte van Graves

image_pdfimage_print

Hallo, ik ben Linda, 33 jaar en ik ben ziek. Ik heb de ziekte van Graves.

Ziekte van Graves

De ziekte van Graves is een auto-immuunziekte en wordt vaak beschreven als een multi-systeemaandoening. De ziekte van Graves wordt ook wel eens de ziekte van Graves-Basedow genoemd. Als je de ziekte van Graves hebt, krijg je meestal last van hyperthyreoïdie. Hyperthyreoïdie is een moeilijk woord voor een te hard werkende schildklier. Maar er zijn ook andere problemen die onder de ziekte van Graves vallen, namelijk bepaalde oogklachten en een aandoening aan de huid van de scheenbenen. 

Symtomen

  • Vermoeidheid.
  • Gewichtsverlies.
  • Veel zweten.
  • Snelle hartslag.
  • Niet goed tegen warmte kunnen.
  • Struma (een vergrote schildklier).
  • Uitpuilende ogen.
  • Verdikking van de huid op je scheenbenen.

Dagboek

 
September 2018
 
In september 2018 heb ik de huisarts gebeld omdat ik graag een verwijzing wou voor het bloed prikken want ik was al geruime tijd erg moe. Hieruit kwam dat mijn schildklierhormoon aan de hoge kant was. Verder geen actie nodig. Over 3 maanden opnieuw laten bloedprikken.
 
December 2018
 
Ik was alweer vergeten dat ik bloed moest prikken toen ik bij de huisarts wederom vroeg om bloed te laten prikken want ik had continu een kramp gevoel in mijn kuiten en mijn bovenarmen. Ze vroeg me ook nog wat andere dingen waaronder of ik ook last van hartkloppingen had. Jazeker had ik dat! Maar ik dacht dat dat kwam vanwege geen conditie! Niet dus, dit is een symptoom die je schildklier veroorzaakt. Uitslag: Mijn schildklierhormoon was nu veel te hoog. Doorverwijzing voor de internist gekregen.
 
24 december 2018
 
Afspraak bij de internist. Medicijnen mee gekregen om de aanmaak van het schildklierhormoon te minderen en voor mijn hart om de kloppingen te stoppen plus verwijzing voor bloedprikken .** en een nieuwe afspraak voor 11 februari. **
 
8 februari
 
Bloedprikken
 
11 februari
 
Afspraak bij de internist!
De tabletten voor mijn hart mag ik afbouwen en ik krijg er een tablet bij voor de schildklierhormoon. Dit nieuwe medicijn zorgt ervoor dat ik weer wat schildklierhormonen ga aanmaken omdat ik anders te weinig hormoon overhoud. En doorverwijzing voor het ziekenhuis in Delft voor een radioactief jodium behandeling. Tijdens het gesprek met de internist had ik hier al geen lekker gevoel bij, maar zij zei me dat dit voor nu de beste behandeling zou zijn.
 
14 februari
 
Post van het Reinier de Graaf ziekenhuis!
Brief met afspraken, en een folder over het hoe en wat voor, tijdens en na de behandeling.
 
15 februari
 
Ik werd rond 01.45 uur wakker omdat ik moest plassen. Eenmaal in bed heb ik 3 kwartier liggen woelen en piekeren voer deze behandeling die ik 26 en 27 februari zou moeten ondergaan.** ’s Morgens bij het ontbijt die folder doorgelezen en daaruit maakte ik op dat ik de hele dag in het ziekenhuis moest blijven en misschien zelfs overnachten. Hier schrok ik best wel van want dit had het Langeland ziekenhuis niet gezegd. **
Later op het werk met collega’s over die folder gehad en toen ben ik gebroken.
Toen besloten om niet deze behandeling te doen. Beide ziekenhuizen gebeld en situatie uitlegt.
Waarom niet?
Ik heb op 11 februari te horen gekregen dat ik de ziekte heb. De behandeling komt mij et snel. Ik wil eerst even alles op een rijtje zetten en even tot me doordringen dat ik het heb. Eerst maar een poosje met medicijnen door en dan kijken we in de toekomst wel of ik die behandeling wil…
 
Wil je meer weten over de schildklier en of de ziekte van Graves? Check dan de site: www.schildklier.nl
 
Kende jij deze ziekte al?
Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge