Het leven van Max en z,n mama *week 26*

image_pdfimage_print

Precies vandaag is Max een half jaar oud. Hiep hiep hoera, wat een mooie mijlpaal hebben we bereikt. En dan te bedenken dat ik in het begin zo bang was hem kwijt te raken, dat hij de vier maanden niet zou halen. En nu is het al een hele knul. Hij is enorm gegroeid en het is zo,n heerlijk vrolijk kind. Het begint al lekker hapjes te eten, het wordt dus nu een beetje tijd om zijn flessen te gaan afbouwen. Maar weet nog niet precies hoe. Wel hebben we de laatste fles een uur vervroegd al en dat gaat prima. Moet hem nog steeds zelf om 7.00 wakker maken. Maar hij vind het echt niet leuk om s,avonds wakker gemaakt te worden voor zijn fles. Maar durf hem er niet zomaar af te gooien, bang dat hij dan toch weer in de nacht komt.

Een hoop verandering

Eindelijk hebben we een ritme en hebben we door hoe het werkt met Max, gaat alles weer veranderen. Ja dit blijf je houden met een kind die aan het ontwikkelen is. Niets mis mee, maar wel weer wennen aan nieuwe gewoontes. Want hij is nu nieuwe smaken aan het leren kennen. En rond zeven maanden hoort hij ongeveer al op drie flessen te staan, en hij krijgt nu nog steeds vijf flessen. Hoe gaan we dat doen het afbouwen van flessen en het opbouwen met hapjes. Ook wil ik gaan proberen het op de raply methode te gaan doen. Tot nu toe krijgt hij het gepureerd om de smaken te leren kennen. En omdat ik het nog niet helemaal aandurf. Er wordt aangeraden het te bespreken met de kinderarts als je kindje te vroeg geboren is. Maar wie weet ga ik van de week wel eens beginnen met banaan uit zijn vuistje te laten eten. Aan de verandering dat zijn laatste fles een uur vervroegd is, dat vind ik al heel prettig. Zo kan ik zelf ook daarna lekker gaan slapen. Want moet nog altijd aan de ochtenden wennen dat om 6.30 mijn wekker gaat. Maar het gaat prima, het is helemaal super als je hem wakker maakt en gelijk een grote glimlach krijgt van hem. En de laatste week wil hij vrij snel na zijn eerste fles weer naar bed. En als ik echt heel moe ben, dan kruip ik er ook vaak nog eventjes in.

Een half jaar oud

We hebben elkaar al aardig leren kennen in dat half jaar. In het begin ging dat best wel troef, je moet elkaar leren kennen. Maar voor mij was het dichtbij halen van Max best een probleem. Nu kan ik zo onwijs van hem genieten, dat het geen probleem is hem dichtbij me te hebben. Ik ben ook niet meer zo vreselijk bang hem te verliezen. Dat scheelt een hele hoop. Een half jaar gaat snel en we hebben best veel meegemaakt in dat halve jaar. Het enige wat ik vreselijk vind is dat ik me echt een slechte moeder voelde in het begin, en soms nog wel. Dan komt de twijfel terug of ik het wel goed doe. En dan voel ik me gewoon een slechte moeder. Van de week nog, toen sliep hij zo lekker. Maar hij bleef maar slapen. Ineens kwam er onwijze twijfels in mij op. Slaapt hij niet teveel, hij hoort nu toch tussen door 90 minuten wakker te zijn. Doe ik wel genoeg met hem, of breng ik hem meteen naar bed wanneer ik denk dat hij moe is. De tranen kwamen bij mij naar boven en ik moest en zou Bert even bellen. Hij was zaterdag aan het overwerken en ik wist het gewoon even niet meer. Meneer heeft gewoon drie uur geslapen en dat is natuurlijk gewoon prima. En ja ik geef hem aandacht, we spelen lekker samen, s,avonds lees ik hem voor, ik zing voor hem. Dus wat was nu het probleem. Gewoon ik wist het even niet meer…

Op naar zijn verjaardag toe.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

8 thoughts on “Het leven van Max en z,n mama *week 26*

 1. Wat een mooi kereltje is het. Al een echte grote bink. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Jammer dat je toch nog af en toe in de stress modus schiet. Want waarom zou het een probleem zijn als hij wat langer slaapt? Dat doen wij volwassenen toch ook wel eens? Zo’n hummel groeit hard en gebruikt daar al zijn energie voor. Waarom zou jij dan niet een goede moeder zijn? Natuurlijk ben je dat. En nu vol vertrouwen op naar zijn 1e verjaardag! 🙂 Je kunt het!!!!!!

  1. Ja ik snap zelf ook niet waar dat steeds vandaan komt die vreselijke onzekerheid. Ik luister gewoon goed naar hem, en als hij aangeeft dat hij moe is breng ik hem naar bed. Dus zal het wel goed zijn.

   1. Misschien helpt het als je tegen jezelf zegt – als je zo’n bui voelt opkomen – En waarom zou ik geen goede moeder zijn? Ik zorg voor hem en hij krijgt alles wat hij nodig heeft! Daarmee smoor je dan die onzekere, negatieve gedachten.
    En trouwens elke moeder doet wel eens iets waarvan je achteraf zegt, dat had anders gekund. Soms kan het ook niet anders, want als jij op weg naar huis bent om hem thuis op tijd in zijn bedje te leggen en de bus heeft vertraging dan kun je daar niks aan doen en dan is het maar zo. Zolang Max maar twee ouders heeft die veel van hem houden, hem een stabiele achtergrond bieden en een warm nest dan groeit hij op tot een stabiele kerel. En om leren gaan met tegenslagen hoort ook bij het leven, al wil je als moeder helemaal niet dat je kind te maken krijgt met tegenslagen. Maar voorlopig is het nog een lekker klein ventje die al zoveel hapjes lust en er erg welvarend uitziet. Dus maak je geen zorgen!

 2. Lees je even goed in met de rapley methode want dat is vanaf 6 maanden stukken eten aanbieden. Jij hebt hem al laten wennen aan gepureerd eten en kan het gevaarlijk zijn om dan ineens brokken eten te geven.
  Waarom probeer je niet gewoon n keertje die fles in de avond te laten vervallen. Als ie dan in de nacht komt geef je m n beetje om de rest van de nacht te overbruggen en dan gewoon weer in de morgen op t gewone tijdstip van de ochtend.
  Of je kan ook de avondfles afbouwen. Ik weet niet hoeveel hij krijgt maar als hij bv 210ml krijgt de eerste paar avonden 180ml en dan steeds zo wat minder.
  Het is voor jou en je kindje even uitzoeken wat het beste is. Met mijn dochtertje deden we gewoon een keer de avondfles vervallen en dat ging goed maar zij was n goede uitslaper. Met mijn zoontje werkte dat niet. Dan werd ie 4 uur wakker ipv 6 en dus heb ik t gedaan door steeds minder te geven en dat bleek te werken.
  Meis hou je ook niet teveel vast aan wat moet. Kijk gewoon wat max nodig lijkt te hebben. Mijn zoontje dronk met 6 maanden 4x 210ml per dag en het nodige fruit en groente. Mijn dochtertje heeft nooit veel melk gedronken en dronk op die leeftijd 3x 150ml per dag met groente en fruit. Succes in iedergeval meis!

 3. Fijn dat het beter met je gaat!
  Ik zou nog eens goed nadenken over Rapley, zeker als je nog onzekere momenten heb zou ik daar niet aan beginnen. Deze methode gaat namelijk best gepaard met verslikken enzo in het begin. Ik denk niet dat je je deze stress op je hals moet halen.

  1. Ja zo voelt het voor mij ook dat ik denk nog te onzeker ben om de Rapley methoden te volgen. Ik loop nu ook steeds met een zenuwachtig gevoel rond nu er zoveel veranderd. En ik wil niet dat het daardoor oploopt, en alles wat ik heb opgebouwd mis gaat. Dus ja ik denk er zeker over na of het nu wel verstandig is, nu het met de hapjes gepureerd ook prima gaat.

 4. Je bent ook al vroeg met bijvoeding begonnen, rapley gaat uit dat je pas met 6 mnd begint met de eerste bijvoeding. ( 4 mnd is nu eenmaal erg vroeg )
  Maar goed je kunt sommige dingen prima gaan doen. Zoals een banaan uit vuistje.

  En zou mij niet druk maken om te aantal flessen. Geen ervaring met 100 % kunstvoeding want zelf bv gegeven maar als het dus gewoon pas met 6 mnd met bijvoeding begint kan je kindje nooit al op 3 flessen maar per dag zitten.

  Volg hem gewoon en vertrouw jou gevoel.

  1. Ja heel langzamerhand begonnen met bijvoeding rond de 4 mnd, maar dat was voor hem nog niet echt weg gelegd dus ook weer een tussenpozen gestopt. Nu is het voor hem wel het juiste moment om echt hapjes te eten en dat doen we dan ook 2 keer per dag. En ja het zou te snel zijn met 7 mnd denk ik om op 3 flessen te zitten. Maar zeker volg ik Max gewoon met wat hij nodig heeft. Voor nu krijgt hij zijn laatste fles om 19.00, dat is een papfles nu. Hij doet het er goed op met 3 gewonen flessen een papfles voor de nacht en een fruihapje en een groentenhapje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge