Lieve engeltjes

image_pdfimage_print

Al een tijdje mail ik mee op “Lieve engeltjes” maar waar staat deze mailing lijst nou eigenlijk voor. Net na het overlijden van Daan had ik zo de behoefde om keer op keer mijn verhaal te doen, maar bij wie doe je dat. Mensen in je omgeving wilde ik niet lastig vallen, wie zit er nou te wachten op steeds weer dezelfde verhalen. En niemand die je begrijpt dus wat moest ik met al die goed bedoelde adviezen. Het meeste wat tegen me gezegd werd kon ik helemaal niet waarderen en kon ik best boos om worden. Nu weet ik dat het voor de omgeving ook heel moeilijk is, maar als je midden in je rouw zit is dat absoluut niet van belang. Zij zijn nu niet belangrijk maar ik en alleen ik en mijn man. Wij hebben ons kind verloren niet hun.

Ik zocht dus naar mensen die me zouden begrijpen al met een half woord. Natuurlijk voor iedereen voelt het anders als je een kind verliest, maar je weet wel hoe je met de ander omgaat. Wat je wel en niet kan zeggen. En gewoon even al je frustratie kwijt kan aan iemand die je eigenlijk helemaal niet kent. Hoe heerlijk is dat.

Lieve engeltjes is dus zo,n site waar je kan aanmelden op mailing lijsten. Ik melde me al snel aan op de lijst LE baby. Deze lijst is dus speciaal voor ouders die een baby verloren hebben. Ik heb echt vele woorden geschreven naar deze mensen die op de lijst zitten. Dit heb ik als zeer fijn ervaren. Er brak een nieuwe fase aan in mijn leven en dat was dat ik opnieuw zwanger wilde worden. Nou daar hebben ze ook lijsten voor. Twee soorten, de ene zwanger worden na babysterfte op natuurlijke wijze en de andere via de medische weg. Die laatste daar melde ik me voor aan. Ik mail dus nu op twee lijsten mee.

De LE baby lijst heb ik niet zo heel veel de behoefde meer aan om mijn problemen neer te leggen, wel vind ik het nu fijn om anderen tot steun te zijn. Nieuwe ouders verwelkomen en mijn verhaal te vertellen in de hoop dat ze daar ook iets mee kunnen.

De andere lijst waar ik mail ben ik momenteel niet heel bewust mee bezig, maar is nog wel waar ik behoefde aan heb omdat het nog altijd een moeilijk puntje is het zwanger worden na babysterfte. Inmiddels ben ik wel afgestapt van het idee niet meer zwanger te willen zijn maar gewoon dat gezonde kindje te willen. Want hoe positiever je staat hoe veel meer welkom het nieuwe kindje zich voelt. Wel heb ik nog veel angst om zwanger te worden en zijn en alles wat er dan op je af komt. Dus er zullen vast nog wel wat woorden aan besteed worden op deze lijst.

Ben of ken jij ouders van een overleden kindje en wil jij op een laag drempelige manier contact met anderen hebben is dit zeker een aanrader.

Lieve engeltjes

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge