Vakantie deel 2

image_pdfimage_print

De tweede helft van de vakantie was Bert weer aan het werk. Dus ik had nog drie weken met Max om leuke dingen te doen. En dat hebben we zeker gedaan.

Naar de stad toe

We gingen samen op pad met de bus naar de stad, het was de bedoeling om nieuwe schoenen te kopen. En even kijken voor wat nieuwe kleding en Max mocht in de speelgoedwinkel iets uitzoeken. Maar dit liep een beetje in het water. Onderweg in de bus, kwam ik erachter dat ik mijn portemonnee nog in mijn andere tas zat. Maar ik zou kunnen betalen via mijn telefoon, alleen dan wel van de huishoud rekening. Nou oke, dat kan en dan kan ik het gewoon over storten van de andere rekening. 

We gingen alvast even kijken waar het forum is en Max wilde alvast voorproeven en binnen kijken. Maar durfde nog niet de roltrappen te nemen. Toch moest hij eraan gaan geloven, want we zouden de volgende dag terug gaan naar het forum.

Schoenen vonden we niet, maar wel iets leuks uit de speelgoedwinkel. Max koos een doos lego, racewagens werden het. Hij was echt zo blij in de winkel. Want dit was de eerste keer in zo’n grote speelgoedwinkel. Hij wist niet waar hij moest kijken, maar lego is momenteel toch echt zijn favoriet. Dus deze kochten we. En weet je hoe we in de speelgoedwinkel kwamen, ja met de roltrap. Vanaf dat moment vond hij het leuk om de roltrap te nemen. Er zat namelijk iets leuks achter als je de roltrap nam. In dit geval speelgoed. Moe maar voldaan zaten we bij de bushalte te wachten om naar huis te gaan.

De dag erna gingen we terug naar de stad, dit keer gelijk naar het forum toe. We gingen naar een tentoonstelling van Shaun de schaap. Max vond het erg leuk, maar als het aan hem had gelegen waren we binnen tien minuten weer klaar daar. Dat vond ik nogal zonde, aangezien ik voor mijzelf best veel moest betalen. Hij was gratis, dat geluk had ik dan wel weer. Maar ik rekte het om hem zoveel mogelijk alles te laten zien, en erover te vertellen. En hem te laten vertellen wat hij zag.

Daarna zijn we verder het forum gaan ontdekken, nu hij de roltrappen leuk vond wilde hij ook helemaal naar boven toe. En hoe hoger we kwamen hoe leuker hij het vond. Keek naar buiten en zei dan, Mam kijk hoog. En ik kreeg het steeds benauwder hoe hoger we kwamen en ik van hem dichtbij het raam moest kijken hoe hoog we waren. Maar we genoten van onze tijd daar.

 

Als laatste moest er nog een foto gemaakt worden in de hal van het forum, met Shaun de schaap zoals de dag ervoor ook gedaan was.

Naar huis wilde we nog niet, en omdat we de dag ervoor nog hele leuke kleding hadden gezien. Die ik ineens spontaan niet meer kon afrekenen met mijn telefoon. Gingen we terug om het te kopen. En uiteindelijk ook nog voor schoenen geslaagd.

Moe van de dag, dan maar even op het bankje liggen als je vind dat het zo lang duurt dat de bus komt.

Zwemmen

Ik reserveerde bij het zwembad in Kardinge, hier was ik al lang niet meer met hem geweest. Heb daar weleens babyzwemmen gedaan met hem. Maar daarna nooit meer geweest. Dus dat was spannend hoe hij het zou gaan vinden. Hij had er enorm veel zin in. Maar in de kleedkamer toen we de deur door moesten om het zwembad in te gaan, werd het wel heel spannend. En wilde niet mee, toch is het gelukt. En daarna gingen we los in het water. Hoe vaak ik die middag niet heb gehoord, hoe leuk hij het zwemmen vond. Echt het was geweldig. Ik en ook Max waren erna gesloopt. Max hing steeds om mijn nek omdat hij nog niet los durfde waar hij niet kon staan. Maar dit is wel voor herhaling vatbaar, helemaal nu ik hem meer wil laten wennen aan zwemmen. Omdat ik denk aan met vijf jaar hem op zwemles te willen doen.

Voor het zwemmen wilde hij niks weten van zijn broodje te eten, hij wilde naar binnen. Maar dat kon nog niet, dus besloot hij toch een paar happen te nemen. En een beetje te drinken. In het zwembad, kreeg ik het gelukkig voor elkaar even te zitten tussentijds om wat te drinken en chipjes te eten. Maar na drie uur in het zwembad had hij enorme trek gekregen. Ik besloot dan maar samen iets te nemen, want voor we thuis waren voor de pizza waren we weer een uur verder haast. Nou het resultaat schansen van een frikandel.

Gelukkig heel af en toe zat er weer een dag tussen dat het echt zomers weer was. En die greep ik aan, en nam Max mee naar het buitenbad in ons dorp. Dit zwembad vond hij wel spannender, dus hing hij nog vaker om mijn nek. Maar vond het zeker weer heel leuk. Ik nam een strandbal mee, en speelde daar mee in het water. Zo kreeg ik hem ook af en toe een stukje verder in het water zonder mij.

Buiten spelen

Ja ik heb een echt buiten kind. Hij kan vanaf zijn slaapkamer raam naar de speeltuin kijken. Dus vanaf het moment dat hij dat door kreeg, wilde hij eigenlijk geen dag overslaan om naar de speeltuin te gaan. Dit doen we dan ook zeer regelmatig, zo niet elke dag als het even kan. Hier vermaakt hij zich dan ook bijna altijd prima. In de zandbak en nu heel vaak met zijn fiets. Vele kinderen kent hij hier en speelt graag met ze samen. Hier ontmoet hij ook vaak zijn beste vriendje die hij leerde kennen als baby bij het babycafeez. Dus wanneer we kunnen zijn we buiten te vinden en dan vooral in de speeltuin.

Krijten, dit is iets wat hij niet veel doet. Maar wel een enorme emmer heeft verzameld aan krijt. Nu had hij een filmpje van Bing gezien, waarin die een dinosaurus met krijt op de stoep tekent. Dit wilde Max ook, en het ging ook zoals in het filmpje. Alleen mama moest het meeste werk van hem doen. Wat was ik blij dat ik kon zeggen dat het zo ging regenen, want hij wilde dat ik hem helemaal in kleurde. Maar gauw naar binnen, toen het begon te spetteren. Het zette nog niet door, maar dat zou niet lang duren. Ondertussen werden we bij iemand uitgenodigd, daar aankomend brak de regen los. Dus toen we thuis kwamen, was Max best een beetje verdrietig. Zijn dinosaurus net als in het filmpje was weg geregend.

En na al deze leuke dingen, begon voor hem al een weekje eerder de taaltrein. En een week later dan ook school.

Vind jouw kind het ook zo fijn om buiten te spelen?

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge