Zwangerschap dagboek ~Week 30~

image_pdfimage_print

Zaterdag was ik dan 31 weken zwanger, het aftellen van de weken is begonnen. Maar in me hoofd zijn negen weken best nog lang. Nou als ik denk aan wat ik nog in orde wil hebben, lijkt het te veel voor de negen weken. Maar als ik denk aan alle pijn, duurt het echt nog eeuwen voor die kleine geboren mag worden. 

Uitrekende datum

Ja ik ben 20 mei uitgerekend en dat is dus vijf dagen na de geboortedag van Daan. Dit houd in nu ik een geplande keizersnede krijg dat ik gelukkig wat invloed heb met de datum. Nee de datum is nog niet vastgesteld. En dit zullen jullie ook pas weten na geboorte. Maar ik krijg nu steeds meer het gevoel dat die twee kleintjes van me samen aan het werken zijn en dat ze ervoor gaan zorgen dat ik precies op 15 mei weeën ga krijgen. Dat houd dus in dat als dat gebeurd er gelijk actie ondernomen word en ik gelijk die keizersnede ga krijgen. Aan de ene kant wil ik dit helemaal niet, maar als ik er geen invloed op heb vind ik het wel prima. Want dan moest het zou zijn. En toch vind ik dat ze beide hun eigen verjaardag mogen hebben. Maar misschien denkt Daan wel dat hij zo,n groot cadeau wel wilt op zijn verjaardag. Dit vind ik dus wel heel erg spannend, hoe dit gaat lopen.

Babykamer

Eindelijk kan ik me bemoeien met de babykamer. Want die is nu zover gereed dat ik alles kan inruimen. En daar ben ik dus zeker al mee bezig geweest. Ik denk dat het nog wel twintig keer zal veranderen. Dat heb ik bij Daan ook veel gedaan, maar nu heb ik natuurlijk korter de tijd ervoor. Nu kan ik ook pas zien wat ik nog moet kopen. En als alles gekocht is qwa kleding, kan ik ook een baby wasje gaan doen. Want zelfs de dingen die we nog van Daan hebben die nu ook weer gebruikt kunnen worden wil ik nog even wassen. Wel zo fris voor de nieuwe kleine opkomst.

Weeklijks controle 

Vandaag was ik weer op controle in het ziekenhuis, ik was al bijna elke week daar. Maar nu heeft ze me echt op elke week controle gezet vanwege te hoge bloeddruk. Gelijk voor drie weken afspraken gemaakt. De klachten stapelen zich op waardoor ze nog steeds bang zijn voor zwangerschap vergiftiging. Wat het tot nu toe nog steeds niet is geweest. Dus weer urine controle, ook voor blaasontsteking. Mocht er iets uitkomen is dat helaas wel opname materiaal. Maar ga er niet vanuit. Ben nog niet gebeld, dus ik duim dat er niets aan de hand is. Ik ben aan de ene kant wel blij met deze controles, maar vind het ook wel heel vervelend echt elke week naar het ziekenhuis te moeten. En dan nog niet eens te kosten mee gerekend voor de bus die kant op. Helaas lopen die ook wel op, nu ik in Winsum woon is het ook nog duurder die kant op. Maar het voordeel is wel dat ik voor het ziekenhuis uit kan stappen. Weet niet of ik nu tot aan de bevalling elke week moet komen, maar voelt wel alsof ze dat bedoelde. We zullen het gaan zien.

Please follow and like us:
Pin Share

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge